donderdag 10 mei 2012 – 18:00-22:00

futurismo

“The century that changed the universe”

…een kritische reflectie over de 20ste eeuw

 

***
In onze ietwat bescheiden poging om met scenes uit documentaires te doorgronden ‘wat’ het is dat de innerlijke dynamo van de mens altijd heeft doen gloeien, zijn we ditmaal via het thema “Generatieconflict” aanbeland bij een overzicht van de geestelijke geschiedenis van de 20ste eeuw

(Over het Fin de siecle) Hoe reageert eigenlijk een samenleving als de wereld snel verandert? En wat is modernisme? (Over de Wereldoorlogen) Bedreigen techniek en rationaliteit de medemenselijkheid? En zo ja, welke lessen trokken de Duitse babyboomers dan hieruit? (En over onze tijd) ‘Last’ maar zeker niet ‘least’, wat betekent dit alles voor hoe onze generatie naar de wereld kijkt? Kortom, wat is de erfenis van de 20ste eeuw?

Who controls the past controls the future: who controls the present controls the past

– George Orwell in ‘1984’-

***

Nieuwsgierig geworden?

datum: a.s. donderdag 10 mei 2012

locatie: Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam

adres: Singel 425

ruimte: de Doelezaal