vrijdag 30 maart 2012 – 18:00-22:00

1030-mel_s-decision-fatigue-post-150x150

“Is the mind stronger than matter..?”

Een kritische reflectie over wilskracht

 

***
In onze speurtocht om door middel van fragmenten uit documentaires het landschap van het onderbewuste te verkennen, zijn we ditmaal aanbeland bij het thema “Wilskracht.” Een onderwerp dat het hart van menig filosoof, kunstenaar of psycholoog harder heeft laten kloppen.

 

Het reële is een onmetelijke Wil die tot uitdrukking komt in het geheel van de levende en levenloze natuur”  

–  Bertrand Russel  –

***

Een avondje vol kritische reflecties over waar het allemaal werkelijk om draait. Illustere namen passeren de revue zoals de Amerikaanse filosoof Daniel Dennett, psycholoog Philip Zimbardo, de beruchte Duitse architect Albert Speer en aartsvader van de Wil, de Duitse filosoof Arthur Shopenhauer…

Nieuwsgierig geworden?

Datum: vrijdag 30 maart 2012 | locatie: Universiteitsbibliotheek van de Universiteit van Amsterdam | adres: Singel 425, ruimte: de Doelezaal